Inloopspreekuur

i.v.m. coronamaatregelen is er geen inloopspreekuur

MVSB Advocatuur

het advocatenkantoor in Aalten, de Achterhoek
persoonlijk, deskundig en betrouwbaar
specialist familie- en strafrecht.

Alcohol en verkeer

Zoals bekend, is rijden onder invloed strafbaar. Meestal gaat het om rijden onder invloed van alcohol, maar steeds vaker vindt strafvervolging ook plaats wegens het rijden onder invloed van drugs. In alle gevallen gaat het om zodanige invloed dat dit de rijvaardigheid heeft aangetast.

Bij het rijden onder invloed dient het ademalcoholgehalte door de politie te worden vastgesteld. U moet blazen in een ademanalyseapparaat, waarmee de hoeveelheid alcohol in uw adem wordt berekend. Bij een te hoge hoeveelheid kan uw rijbewijs worden ingevorderd en naar de Officier van Justitie worden gestuurd. De officier beslist binnen 10 dagen of u uw rijbewijs terugkrijgt, of dat het rijbewijs ingehouden blijft.

Veel mensen leggen zich neer bij het geconstateerde ademalcoholgehalte en gaan akkoord met een geldboete of ontzegging van de rijbevoegdheid. Dat is niet altijd even verstandig. Het alcoholonderzoek is met waarborgen omkleed, maar steeds vaker zien we dat er fouten worden gemaakt door de politie bij de uitvoering van het alcoholonderzoek, waardoor de uitslag niet gebruikt mag worden voor het bewijs. Dit moet dan leiden tot vrijspraak.

Maar het gaat niet alleen om de eventuele straf die in de strafzaak boven uw hoofd hangt. Bij rijden onder invloed van alcohol of drugs zal de politie ook een melding doen bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Het CBR kan besluiten een cursus over alcohol en verkeer of verantwoord rijgedrag op te leggen of zelfs een onderzoek naar de geschiktheid tot rijden doen, waarbij u het risico loopt uw rijbewijs voor minimaal een jaar kwijt te raken.

Als u verdacht wordt van rijden onder invloed van alcohol of drugs, adviseer ik u – gezien de mogelijke verstrekkende gevolgen – om uw zaak altijd eerst aan MVSB voor te leggen.

Bel me terug

Vragen? Meer informatie? Bijstand gewenst?

MVSB staat u graag persoonlijk te woord. Als u uw naam en telefoonnummer doorgeeft, wordt u zo spoedig mogelijk terug gebeld.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Gratis inloopspreekuur

DOOR DE CORONAMAATREGELEN GAAT HET INLOOPSPREEKUUR NIET DOOR

Iedere woensdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur kunt u uw juridische vragen vrijblijvend aan de advocaat voorleggen. U hoeft daarvoor geen afspraak te maken en kunt gewoon binnenlopen. Misschien twijfelt u of u een advocaat nodig heeft of zoekt u naar een juridische oplossing voor uw probleem. Kom langs en leg het voor.

De advocaat zal een eerste inschatting geven van uw juridische positie, u voorlichten, adviseren over eventueel te nemen vervolgstappen en zo nodig informeren over de kosten.

Voor een gesprek tijdens het inloopspreekuur brengen wij u vanzelfsprekend geen kosten in rekening.

Contact

MVSB Advocatuur
Herenstraat 29
7121 DA Aalten

 0543 - 47 72 79

contact@mvsb-advocatuur.nl

MVSB Advocatuur
Herenstraat 29
7121 DA Aalten

Inloopspreekuur
Iedere woensdagmiddag
van 16.00 tot 17.00 uur
Vrijblijvend, gratis en zonder afspraak