Inloopspreekuur

i.v.m. coronamaatregelen is er geen inloopspreekuur

MVSB Advocatuur

het advocatenkantoor in Aalten, de Achterhoek
persoonlijk, deskundig en betrouwbaar
specialist familie- en strafrecht.

Verdeling / gezamenlijke woning

 

Wat is gezamenlijk?

Doordat goederen samen worden verkregen, op grond van het huwelijk of samenlevingsovereenkomst kan er sprake zijn van gemeenschappelijke bezittingen. Door het huwelijk ontstaat een gemeenschap van goederen, tenzij in huwelijkse voorwaarden anders wordt bepaald, waardoor alle goederen en schulden in beginsel van de echtgenoten samen zijn. In een samenlevingsovereenkomst wordt vaak bepaald welke goederen gemeenschappelijk zijn, zoals de inboedel.

Verdeling

Als de echtgenoten/partners uit elkaar gaan, dienen de gemeenschappelijke goederen te worden verdeeld. Ook dienen afspraken te maken over de voldoening van gezamenlijke schulden. Daarbij kan MVSB u helpen, door een duidelijk vermogensoverzicht op te stellen, de verdeling schriftelijk vast te leggen en een eventuele overbedelingsvordering te berekenen.

Eigen woning

Een gezamenlijke woning is bij de verdeling vaak een van de belangrijkste goederen, waarop meestal ook een hypotheekschuld rust. Daarover dienen goede afspraken gemaakt te maken, onder meer wie wordt/blijft de eigenaar van de woning of moet de woning worden verkocht? wie blijft er tot de overname/overdracht in de woning wonen? en wie betaalt de lasten? Daarbij spelen ook fiscale aspecten, zoals de eigen woningregeling. Ook hierbij kan MVSB u helpen en adviseren.

Soms heeft een van de ex-echtgenoten/ex-partner de woning al verlaten, maar is hij zij nog wel hoofdelijk aansprakelijk voor de hypotheekschuld. Als de ander niet meewerkt aan overname of verkoop, kan de rechter worden verzocht om daarvoor maatregelen te treffen.

MVSB adviseert u graag over uw mogelijkheden bij verdeling van gezamenlijke goederen/schulden en legt uw afspraken duidelijk vast.

Bel me terug

Vragen? Meer informatie? Bijstand gewenst?

MVSB staat u graag persoonlijk te woord. Als u uw naam en telefoonnummer doorgeeft, wordt u zo spoedig mogelijk terug gebeld.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Gratis inloopspreekuur

DOOR DE CORONAMAATREGELEN GAAT HET INLOOPSPREEKUUR NIET DOOR

Iedere woensdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur kunt u uw juridische vragen vrijblijvend aan de advocaat voorleggen. U hoeft daarvoor geen afspraak te maken en kunt gewoon binnenlopen. Misschien twijfelt u of u een advocaat nodig heeft of zoekt u naar een juridische oplossing voor uw probleem. Kom langs en leg het voor.

De advocaat zal een eerste inschatting geven van uw juridische positie, u voorlichten, adviseren over eventueel te nemen vervolgstappen en zo nodig informeren over de kosten.

Voor een gesprek tijdens het inloopspreekuur brengen wij u vanzelfsprekend geen kosten in rekening.

Contact

MVSB Advocatuur
Herenstraat 29
7121 DA Aalten

 0543 - 47 72 79

contact@mvsb-advocatuur.nl

MVSB Advocatuur
Herenstraat 29
7121 DA Aalten

Inloopspreekuur
Iedere woensdagmiddag
van 16.00 tot 17.00 uur
Vrijblijvend, gratis en zonder afspraak