Inloopspreekuur

i.v.m. coronamaatregelen is er geen inloopspreekuur

MVSB Advocaten

het advocatenkantoor in Aalten, de Achterhoek
persoonlijk, deskundig en betrouwbaar
specialist familie- en strafrecht, ook mediation

SCHIP-aanpak

De SCHIP-aanpak is een traject voor (aanstaande ex-)ouders om hun samenwerking als ouders te verbeteren. Regelmatig speelt er bij/na de scheiding nog teveel en overheersen gevoelens als verdriet, onmacht, woede of wantrouwen. Dat kan ervoor zorgen dat er discussies en problemen ontstaan over bijvoorbeeld de zorgregeling of het samen uitvoeren van het gezag. Problemen waar de kinderen (direct of indirect) last van hebben en waardoor zij in een loyaliteitsconflict kunnen raken. De oorzaak van deze problemen zit vaak niet in het ouderschap, maar nog in de relatie als partners. Doordat de partnerschapsrelatie niet is afgerond, kunnen ouders samen niet verder.

Daarom richt de SCHIP-aanpak zich op het afronden van de partnerschapsrelatie. De SCHIP-aanpak bestaat uit een aantal fases, die (ex-)partners gezamenlijk in begeleide gesprekken doorlopen. SCHIP staat voor: Samenkomen, Conflict- & verliesverheldering, Helpend horen, Intergratie en Partners. Door onder meer de wijze waarop beide (ex-)partners met conflicten omgaan te analyseren, hetgeen voor beide verloren gaat door beëindiging van de partnerschapsrelatie te benoemen en te bespreken wanneer het in de relatie begon te schuiven, wordt er inzicht verschaft en gewerkt aan het onderlinge vertrouwen en de communicatie.

Dit traject kan worden ingezet voor, tijdens of na de echtscheiding, zowel kort na (of zelfs voor) het besluit tot scheiding is genomen als wanneer de scheiding al een tijd geleden is geregeld maar er nog discussie/slechte communicatie/wantrouwen blijft. Vereiste voor het traject is inzet van beide partners, onder meer door de gesprekken voor te bereiden, bereidheid tot luisteren naar de ander en jezelf openstellen.

Klik hier voor meer informatie over de SCHIP-aanpak.

Mr. Aniek Scharenborg is licentiehouder van de SCHIP-aanpak. Haar werkwijze kenmerkt zich door goed te luisteren, structuur aan te brengen en zaken duidelijk en simpel te verwoorden. Aniek heeft veel ervaring het begeleiden van echtscheidingen en procedeert als advocaat regelmatig voor en over kinderen. Bij deze werkzaamheden merkte ze dat alleen het maken van afspraken voor sommige ouders niet genoeg is. Afspraken kunnen immers nog zo goed in een ouderschapsplan opgenomen zijn, als het vertrouwen en/of goede communicatie ontbreekt blijven er discussies en problemen. Vaak ligt de oorzaak van wantrouwen en slechte communicatie in het verleden, in de relatie als partners. Aan het afronden van deze relatie kunnen ouders samen werken met de SCHIP-aanpak. De SCHIP-aanpak ziet Aniek als aanvulling of voorbereiding op scheiding via mediation of als vervolg voor ouders die samen blijven vastlopen.

Voor een (kennismakings)gesprek of meer informatie over de SCHIP-aanpak, kunt u contact opnemen.

Bel me terug

Vragen? Meer informatie? Bijstand gewenst?

Wij staan u graag persoonlijk te woord. Als u uw naam en telefoonnummer doorgeeft, bellen wij u zo spoedig mogelijk terug.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Gratis inloopspreekuur

DOOR DE CORONAMAATREGELEN GAAT HET INLOOPSPREEKUUR NIET DOOR

Iedere woensdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur kunt u uw juridische vragen vrijblijvend aan een van onze advocaten voorleggen. U hoeft daarvoor geen afspraak te maken en kunt gewoon binnenlopen. Misschien twijfelt u of u een advocaat nodig heeft of zoekt u naar een juridische oplossing voor uw probleem. Kom langs en leg het voor.

De advocaat zal een eerste inschatting geven van uw juridische positie, u voorlichten, adviseren over eventueel te nemen vervolgstappen en zo nodig informeren over de kosten.

Voor een gesprek tijdens het inloopspreekuur brengen wij u vanzelfsprekend geen kosten in rekening.

Contact

MVSB Advocaten
Herenstraat 29
7121 DA Aalten

 0543 - 47 72 79

 contact@mvsb-advocaten.nl

MVSB Advocaten
Herenstraat 29
7121 DA Aalten

Inloopspreekuur
Iedere woensdagmiddag
van 16.00 tot 17.00 uur
Vrijblijvend, gratis en zonder afspraak