Inloopspreekuur

i.v.m. coronamaatregelen is er geen inloopspreekuur

MVSB Advocaten

het advocatenkantoor in Aalten, de Achterhoek
persoonlijk, deskundig en betrouwbaar
specialist familie- en strafrecht, ook mediation

Mediation

Bij mediation komen de cliënten samen, in overleg tot afspraken onder leiding van een mediator. Voordelen van mediation zijn dat partijen zelf afspraken maken waarbij niets wordt opgelegd en ook zelf het tempo en de hoeveelheid gesprekken bepalen, waardoor kosten bespaard kunnen worden. Wij staan cliënten bij in mediation over het familierecht, waaronder bij scheiding.

Door echtscheiding eindigt het huwelijk, maar niet de band tussen de (ex)echtgenoten. Het is belangrijk om zowel aan de juridische en financiële afwikkeling, als aan de emotionele afwikkeling aandacht te besteden. Na de echtscheiding blijft u immers verbonden, door bijvoorbeeld de kinderen, gezamenlijke vrienden en/of schoonfamilie die u wilt blijven bezoeken, maar ook door het gemeenschappelijke verleden of doordat u elkaar in de buurt kunt tegenkomen. De beste manier om de relatie als echtgenoten te kunnen afronden is om met elkaar in gesprek te gaan. Zo kunt u samen afspraken maken, niet alleen over de echtscheiding, verdeling en alimentatie, maar ook over en voor de toekomst.

Een mediator begeleidt de gesprekken, om de onderlinge communicatie te bevorderen en om op een gestructureerde wijze tot afspraken en afronding te komen. Cliënten praten met elkaar, luisteren naar elkaar en stellen zich open voor verschillende mogelijkheden. De nadruk ligt niet alleen op zakelijke belangen maar ook gevoelens. Zij bepalen zelf de gespreksonderwerpen en de te maken afspraken. De mediator waakt ervoor dat er geen onderwerpen worden vergeten (zoals bijvoorbeeld pensioen bij echtscheiding), dat er voldoende voortgang in het mediationproces zit en dat de te maken afspraken niet in strijd met de wet zijn.

Bij echtscheiding is mediation een zeer geschikte wijze om in overleg tot afspraken te komen. Er wordt immers gewerkt aan win-winsituatie, waarbij cliënten de touwtjes in eigen handen houden. De te maken afspraken worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant en eventueel ouderschapsplan, welke stukken met cliënten worden besproken om ervan verzekerd te zijn dat zij ook begrijpen wat wordt afgesproken. Het echtscheidingsconvenant en eventueel het ouderschapsplan wordt vervolgens enkel ter goedkeuring aan de rechtbank voorgelegd, zodat de echtscheiding kan worden uitgesproken. Er vindt geen zitting bij de rechtbank plaats.

Als er kinderen zijn, behartigt de mediator de belangen van de kinderen. Daarom is mediation ook een goede manier om afspraken te maken of te wijzigen bij kwesties over kinderen, zoals over (wijziging van) een omgangsregeling, verhuizing of ten aanzien van de uitoefening van het gezag. Niet voor niets verwijst een rechter in zaken waarbij het om kinderen gaat partijen vaak door naar een mediator.

Mr. Aniek Scharenborg is MfN-familiemediator. Haar werkwijze kenmerkt zich door goed te luisteren, structuur aan te brengen en zaken duidelijk en simpel te verwoorden, kortom praktijk- en oplossingsgericht. Aniek heeft veel ervaring met opstellen van echtscheidingsconvenanten en ouderschapsplannen en het opmaken van alimentatieberekeningen. Ook kan zij als advocaat het verzoek tot echtscheiding bij de rechtbank indienen, waardoor cliënten niet worden doorverwezen naar een derde en de gehele echtscheiding in vertrouwde handen blijft.
Voor een (kennismakings)mediationgesprek of meer informatie over mediation, kunt u contact opnemen.

Bel me terug

Vragen? Meer informatie? Bijstand gewenst?

Wij staan u graag persoonlijk te woord. Als u uw naam en telefoonnummer doorgeeft, bellen wij u zo spoedig mogelijk terug.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Gratis inloopspreekuur

DOOR DE CORONAMAATREGELEN GAAT HET INLOOPSPREEKUUR NIET DOOR

Iedere woensdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur kunt u uw juridische vragen vrijblijvend aan een van onze advocaten voorleggen. U hoeft daarvoor geen afspraak te maken en kunt gewoon binnenlopen. Misschien twijfelt u of u een advocaat nodig heeft of zoekt u naar een juridische oplossing voor uw probleem. Kom langs en leg het voor.

De advocaat zal een eerste inschatting geven van uw juridische positie, u voorlichten, adviseren over eventueel te nemen vervolgstappen en zo nodig informeren over de kosten.

Voor een gesprek tijdens het inloopspreekuur brengen wij u vanzelfsprekend geen kosten in rekening.

Contact

MVSB Advocaten
Herenstraat 29
7121 DA Aalten

 0543 - 47 72 79

 contact@mvsb-advocaten.nl

MVSB Advocaten
Herenstraat 29
7121 DA Aalten

Inloopspreekuur
Iedere woensdagmiddag
van 16.00 tot 17.00 uur
Vrijblijvend, gratis en zonder afspraak